Prima pagină » România s-a pus la adăpost în fața eventualelor crize la energie

România s-a pus la adăpost în fața eventualelor crize la energie

by B. R.
0 comment

Țara noastră nu va mai avea niciodată o criză de energie. Asta pentru că piețele din zona noastră a Europei au fost unite, iar în fața unei eventuale probleme, țara noastră poate primi ajutor din statele învecinate. 

“România, parte din Uniunea Europeană, a continuat cuplarea piețelor astfel încât azi piața pentru ziua următoare, piață foarte lichidă, este cuplată cu toată zona estică și central-europeană astfel încât prețurile se formează la nivel regional și, din această perspectivă, contează și ceea ce se întâmplă în România, dar și la nivel regional, iar prețul este afectat de orice fel de fluctuație. Acest lucru contribuie și la sporirea siguranței în furnizarea cu energie electrică pentru că atunci când se spune ai un deficit național, te poți ajuta cu țările vecine. Este parte din strategia europeană, nu cred că a fost o strategie a Guvernului român. Așteptăm să ne întoarcem în piața liberă”, a spus Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, la Realitatea PLUS.

Listarea Hidroelectrica la bursă din urmă cu două săptămâni a adus la Bursa de Valori Bucureşti o lichiditate de circa trei ori mai mare decât în primele şase luni ale anului la un loc, un record absolut.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?