Prima pagină » S-a terminat cu radarele care îi pândesc din tufișuri pe șoferi, legea care le va face viața mai ușoară conducătorilor auto

S-a terminat cu radarele care îi pândesc din tufișuri pe șoferi, legea care le va face viața mai ușoară conducătorilor auto

by B. R.
0 comment

Noi vești pentru șoferi. Radarele vor fi la vedere, iar asta înseamnă că șoferii vor fi amendați diferit de cum se făcea până acum. De acum înainte, polițiștii de la Rutieră trebuie să stea la vedere și să folosească exclusiv mașini inscripționate. De asemenea, polițiștii vor fi obligați să poarte uniforme cu înscrisuri și însemne distinctive. 

În plus, constatarea contravențiilor se face doar pe baza datelor obținute cu ajutorul radarului, si nu „la ochi” sau în funcție de vitezometrul mașinii de Poliție, în cazul în care aceasta este depășită de un șofer care și-a uitat piciorul pe pedala de accelerație.

Ce prevede noul proiect de lege votat în Parlament 

Potrivit proiectului adoptat tacit de Senat, se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme cu înscrisuri și însemne distinctive ale Poliției Rutiere. Autovehiculele pe care sunt instalate dispozitivele radar pot fi utilizate staționar sau în mișcare.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat de către poliţiştii de frontieră. Poliţiştii rutieri, respectiv poliţiştii de frontieră sunt obligaţi să poarte uniformă cu înscrisuri şi însemne distinctive, mai stipulează proiectul.

Constatarea contravenţiilor cu privire la faptele care încalcă dispoziţiile privind limitele de viteză se face numai cu ajutorul mijloacelor tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Proiectul mai prevede interzicerea constatării contravenţiilor cu privire la faptele care încalcă dispoziţiile privind limitele de viteză dacă autovehiculele şi dispozitivele de măsurare a vitezei nu sunt poziţionate vizibil şi nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?