Prima pagină » Șeful ANPC: Renunțarea la casierii din supermarketuri, abordare discriminatorie

Șeful ANPC: Renunțarea la casierii din supermarketuri, abordare discriminatorie

by A. Ionut
0 comment

Renunţarea la casierii din supermarketuri, în favoarea caselor de tip selfpay, este o abordare discriminatorie, spune preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

“Trebuie să rămână la latitudinea consumatorului care dintre variante o alege. Fac referire la persoanele nefamiliarizate cu acest tip digitalizat de efectuare a cumpărăturilor.

Cred că va trebui permanent asigurată și varianta unei case de marcat asistate, și abia pentru cei care își doresc să finalizeze mai repede cumpărăturile, și își asumă că se descurcă prin utilizarea exclusivă a acelor automate, să poată face această alegere, fără a se lua în calcul eliminarea definitivă a sistemelor asistate de marcare și plata.

Sunt consumatori care nu se descurcă și trebuie să îi luăm în calcul și pe aceștia. Ceea ce ne dorim este să nu fie eliminate definitiv casele de marcat asistate, și în zona celor neasistate să existe, totuși, persoane care să te poată îndrumă în momentul în care apare o eroare de sistem. Trebuie să fie cineva la dispoziția consumatorilor pentru a interveni.”, a declarat Horia Constantinescu la un post tv.

Casele de marcat de tip Selfpay, unde cumpărătorii îşi scanează singuri cumpărăturile şi plătesc, au stârnit în aceste zile un scandal imens.  În timp ce unii cred că astfel îşi vor face cumpărăturile mai repede, alţii susţin că nu se descurcă şi vor ca angajaţii să îşi păstreze locurile la casele de marcat.

Reprezentanţii magazinului promit că nu vor da casierii afară, ci le vor găsi alte joburi în firmă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?