Prima pagină » Succesul investițiilor sau drumul către Uniunea Europeană. Lista investițiilor în România prin POR 2014–2020

Succesul investițiilor sau drumul către Uniunea Europeană. Lista investițiilor în România prin POR 2014–2020

Mobilizare de forță, de tehnică, de utilaje, de oameni și de resurse face ca România de azi să arate ca România promisă de 30 de ani, dar cu mobilizarea guvernării actuale.

by B. R.
0 comment

România secolului 21 și-a învățat lecția și are acum șansa unei modernizări accelerate. La trei decenii de la Revoluție, autoritățile de la București trec cu brio restanțele lăsate de guvernările anterioare la mai multe capitole cruciale pentru țară și cetățeni. Proiectele merg cu toată viteza înainte, deci România îți menține drumul drept către Uniunea Europeană.  

Mobilizarea de forță a autorităților face ca harta interactivă a țării să prindă forma pe care orice cetățean vrea să o vadă, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Astfel, până în prezent, au fost modernizați 690 de kilometri de drumuri județene și au fost cumpărare peste 170 de mijloace de transport moderne (tramvaie, autobuze electrice, troleibuze). De asemenea, românii se bucură de 460 de km de drumuri nou construite.

Banii europeni și implicarea Guvernului ne scoate din clasamentul țărilor UE cu cele mai multe și mai grave accidente pe șosele.

În plus, 170 de km de căi ferate, 14 aeroporturi și 4 porturi au fost renovate și/sau modernizate.

Drumul către Uniunea Europeană face ca tot mai mulți cetățeni ai acestei țări să se bucure de rețea de apă și canalizare. Prin programul POR 2014–2020, aproape 2 milioane de oameni beneficiază de o mai bună alimentare cu apă, iar aproape 3 milioane și jumătate de români beneficiază de o mai bună tratare a apelor uzuale.

Și asta nu e tot:

  • Reţea de distribuţie apă potabilă (nouă) – 852 km
  • Reţea de distribuţie apă potabilă (reabilitată) – 214 km
  • Reţea canalizare (nouă) – 957 km
  • Reţea canalizare (reabilitată) – 62 km

POR 2014–2020 își propune creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condițiilor infrastructurale și a serviciilor, care să asigure o dezvoltare sustenabilă a regiunilor, capabile să gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potențialul lor de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?