Prima pagină » Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, audiat la Secția 8 de Poliție din București

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, audiat la Secția 8 de Poliție din București

by Maria I.
0 comment
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, audiat la Secția 8 de Poliție din București

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a fost audiat la Secția 8 de Poliție din Capitală. El a fost chemat în calitate de martor în dosarul privind construcția ilegală a unei clădiri cu apartamente  din Sectorul 2. Conform surselor judiciare, la acest bloc s-a construit un etaj în plus și s-a intabulat și o suprafață mai mare a apartamentelor.

Mai mulți funcționari sunt suspectați că au semnat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației emise, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Primarul Sectorului 2 a spus, după audieri, că certificatul de edificare pe care l-a semnat este diferit de înregistrarea la cadastru.

Poliția Capitalei a anunțat, printr-un comunicat de presă, că polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au pus în executare luni zece mandate de percheziție în București și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane suspectate de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

„În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă. Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire”, arată Poliția Capitalei.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a explicat, după audieri, că certificatul de edificare pe care l-a semnat este diferit de înregistrarea la cadastru.

Mihaiu a spus că autorizaţia de construire a fost emisă în mandatul anterior, iar procesul-verbal de recepţie a lucrării a fost semnat de către un inspector din primărie care încă lucrează în instituţie.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?