Prima pagină » Suceava | Anchetă la UPU Suceava: un pacient a așteptat 7 ore, deși era în stare gravă

Suceava | Anchetă la UPU Suceava: un pacient a așteptat 7 ore, deși era în stare gravă

by B. R.
0 comment

Un nou caz șocant în sistemul medical. Un pacient aflat în stare gravă a fost ținut 7 ore la coadă la intrarea de la Primiri Urgențe a spitalului din Suceava, deși era în stare critică.   

Anchetă amplă la Spitalul Județean din Suceava după ce un pacient aflat în stare gravă a așteptat mai bine de șapte ore la Unitatea de Primiri Urgențe până a fost internat. Un lucru greu de înțeles, pentru că spitalul are unul dintre cele mai performanțe circuite de triaj al pacienților, implementat în urmă cu câțiva ani. Bărbatul de 66 de ani din Vatra Dornei fusese operat acolo în februarie.  

La mijlocul lunii trecute, pacientul în vârstă de 66 de ani din Vatra Dornei a fost operat de apendicită la Spitalul Județean de Urgență din Suceava. După intervenție a fost trimis acasă, dar a început să se simtă rău, acuză familia. Medicii de la spitalul din Vatra Dornei au considerat că e mai bine să fie dus la unitatea unde a fost operat. Acolo însă bărbatul a stat 7 ore la urgență, până să fie internat.   

„Era foarte aglomerat. Am stat de la ora 15 până la ora 23 și 45 de minute. I s-au acordat îngrijiri medicale, însă a fost ținut prea mult timp pe UPU și nu era necesar. E în desfășurare o anchetă”, spune nepoata pacientului.

Spitalul de urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava a fost modernizat acum câțiva ani. Chiar la Unitatea de Primiri Urgențe s-au făcut schimbări, tocmai ca triajul pacienților să fie mai rapid și mai ușor. Pacienții primesc o brățară cu un cod de bare, ce conține informațiile de identificare și cele medicale.

„A stat cam 7 ore în urgență cu toate că avea aviz de pe secție. Acum e o anchetă. Să vedem de ce s-a întâmplat asta, de ce s-au făcut investigații suplimentare.” spune dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt, SJU Suceava. 

În perioadele aglomerate, în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Suceava ajung 250-300 de oameni, în 24 de ore. Timpul normal de așteptare în Unitatea de Primiri Urgențe nu depășește 3 ore pentru pacienții în stare gravă.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?