Prima pagină » Ciucă: “10 august 2018, o pată întunecată în istoria recentă”

Ciucă: “10 august 2018, o pată întunecată în istoria recentă”

by B. R.
0 comment

Liderul PNL Nicolae Ciucă a transmis un mesaj dur la cinci ani după violențele jandarmilor din Piața Victoriei. “A fost un eșec al democrației noastre. Suntem datori să învățăm din greșelile trecutului “, a transmis Ciucă pe pagina lui de Facebook.

“A fost un eșec al democrației noastre și un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetățeni și instituțiile statului. Cetățenii și-au exercitat atunci dreptul la liberă exprimare și au apărat independența justiției. Violența împotriva unor manifestanți pașnici, ca și agresiunea asupra celor care apără legea, sunt inacceptabile într-o democrație liberală autentică. Toți cetățenii trebuie protejați în exercițiul liber al drepturilor fundamentale, în niciun caz abuzați și intimidați. Democrația este puternică atunci când cetățenii sunt liberi să își exprime ideile, opiniile”, a scris președintele Senatului. 

Ciucă își dorește ca episoade de acest gen să nu se mai repete niciodată: “Suntem datori să învățăm din greșelile trecutului și să construim o societate în care libertatea individuală să fie cu adevărat valoarea supremă pe care instituțiile statului să o protejeze și să o dezvolte pentru viitor”. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?