Prima pagină » Topul județelor cu cei mai puțini turiști. Care sunt zonele ocolite de toți

Topul județelor cu cei mai puțini turiști. Care sunt zonele ocolite de toți

by B. R.
0 comment

Ultimele date transmise de Institutul Național de Statistică arată că Bucureștiul, Cluj-Napoca, Constanța sau Valea Prahovei sunt destinațiile preferate de turiști în țara noastră. La subsolul clasamentului sunt județele Ialomița, Sălaj, Olt, Giurgiu, iar ultimul loc este ocupat de Teleorman. 

Principalele atracții turistice din Teleorman sunt Muzeul Județean de Istorie, Catedrala Ortodoxă Sf. Alexandru, Mănăstirea Plăviceni-Aluniș, Cetatea Mircea cel Bătrân, Casa Memorială Marin Preda, Casa Memorială Zaharia Stancu, Cetatea Cazacilor, Curtea Constantin Bălăceanu sau rezervația Vătafu-Lunguleț. În luna iunie a acestui an doar 131 de turiști străini au vizitat unul dintre aceste obiective, iar în prima jumătate din 2023 au fost în total 3.853 de turiști.

Penultimul loc al clasamentului este ocupat de județul Giurgiu, la diferență mare față de Teleorman. În Giurgiu au fost în primele șase luni din 2023 21.260 de turiști. Aici pot fi vizitate: turnul cu ceas, Cetatea lui Mircea, statuia lui Mihai Viteazu, biserica Înălțarea Domnului, mausoleul Eroilor, Muzeul Județean Teohari Antonescu, schitul Sfântul Nicolae, Plaja Veche, Podul Bizetz sau Ateneul Nicolae Balanescu. 

Podiumul rușinii este completat de județul Olt. În luna iunie a acestui an au fost 1.700 de turiști străini, iar în primele șase luni 27.189. Cele mai importante atracţii turistice din Judeţul Olt sunt Pădurea de la Reşca cu cabana de vânătoare, mănăstirile Brâncoveni, Calui sau Clocociov, Cetatea Sucidava de la Corabia, centrul de ceramică de la Oboga-Calui, Municipiul Slatina, Muzeul de arheologie şi etnografie din Corabia sau Casa Memorială Nicolae Ceaușescu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?