Prima pagină » Tupeu: Două dintre cadrele medicale suspendate după moartea Alexandrei în Maternitatea Botoșani contestă suspendarea

Tupeu: Două dintre cadrele medicale suspendate după moartea Alexandrei în Maternitatea Botoșani contestă suspendarea

by A. Ionut
0 comment

Două dintre angajatele de la Maternitatea Botoşani, care nu au făcut nimic pentru a evita moartea Alexandrei, au deschis un proces pentru a anula suspendarea de 90 de zile.

La doar o zi după ce Alexandra a decedat, fostul manager al Spitalului din Botoșani a emis suspendarea contractului de muncă pentru 90 de zile, atât pentru medicul de gardă, cât și pentru asistenta și infirmiera care se aflau pe tură în noaptea fatidică. Pe perioada suspendării, cadrele medicale nu încasează venituri salariale.

Cele două au decis să conteste în instanță suspendarea contractului de muncă. Asistenta susține că, în timpul nopții, a fost alături de Alexandra, lucru confirmat inclusiv de cele două colege de salon ale gravidei, conform antena3.ro. 

Pe de altă parte, infirmiera susține că nu a putut să-i ofere ajutor tinerei mame, pentru că ea a decis să se descurce de una singură, refuzând ajutorul pentru a fi dusă toaletă.

În tot acest timp, comunitatea din Botoșani, apropiații, rudele și cei care au fost puternic impresionați de tragedia prin care a trecut Alexandra continuă protestele.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?