Prima pagină » Doi bărbați care se dădeau polițiști și jefuiau turiști au fost săltați de oamenii legii

Doi bărbați care se dădeau polițiști și jefuiau turiști au fost săltați de oamenii legii

by A. Ionut
0 comment

Doi bărbați care se dădeau drept polițiști legitimau turiștii străini și le furau banii din portofel profitând de neatenția acestora. Escrocii au fost ridicați de adevărații oameni ai legii, care i-au prins în flagrant.

La data de 30 august 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 1 au prins în flagrant și, ulterior, au reținut doi bărbați, în vârstă de 40, respectiv 63 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt și uzurparea de calități oficiale.

Din datele și probele administrate în cauză, în perioada 16 august – 30 august 2023, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane, prin folosirea fără drept a unor calități oficiale, ar comite infracțiuni asupra turiștilor străini, în diverse sectoare ale Capitalei.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, au fost identificați doi bărbați, în vârstă de 40, respectiv 63 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională, bănuiți de săvârșirea unor astfel de fapte, transmite stiripesurse.ro. 

„La data de 30 august 2023, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 1, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-au prins în flagrant pe cei doi bărbați, pe o stradă din Sectorul 5, imediat după ce, bănuitul de 60 de ani, având sprijinul bărbatului de 40 de ani, ar fi indus în eroare două persoane de cetățenie străină, prin folosirea unei calități mincinoase, moment în care, profitând de neatenția acestora, în timp ce le controla conținutul portofelelor, ar fi sustras primei persoane vătămate 110 de euro și 60 de dolari, iar celeilalte persoane i-ar fi sustras 120 de euro și 40 de dolari.

Cei doi au fost imobilizați și conduși la audieri, iar în urma extinderii cercetărilor, în sarcina acestora s-a mai stabilit că, la data de 16 august 2023, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la o intersecție din Sectorul 1, cu ajutorul bărbatului de 40 de ani, care ar fi pretins că este turist, celălalt bănuit ar fi indus în eroare un cetățean străin, prin folosirea unei calități mincinoase, după care, profitând de neatenția acestuia, în timp ce îi verifica conținutul portofelului, i-ar fi sustras 170 de euro și 120 de dolari.

În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și uzurparea de calități oficiale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, transmit autoritățile. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?