Prima pagină » Alina Gorghiu vrea toți fugarii în țară; discuții cu omologul italian

Alina Gorghiu vrea toți fugarii în țară; discuții cu omologul italian

by B. R.
0 comment

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că pe 10 şi 11 septembrie va avea loc o conferinţă informală a miniştrilor de Justiţie din statele membre ale Consiliului Europei, context în care va avea o întâlnire bilaterală cu omologul italian pentru a discuta mai profund nu numai pe tematica „fugarilor”, dar şi despre metode alternative de soluţionare a conflictelor.

„Medierea la ei funcţionează extraordinar de bine, noi nu am reuşit să o asimilăm ca metodă alternativă de soluţionare a conflictelor şi poate fi un alt capitol de discuţie în această bilaterală pe care o voi avea”, a spus Alina Gorghiu, la un post TV.

Ea spus că, de la începutul anului până în august, aproape 600 de fugari au fost aduşi de statul român înapoi în ţară.

„E o frustrare la nivel public. Foarte mulţi mă întreabă, de când am preluat mandatul, şi în online, şi pe stradă, pe unde merg eu în ţară: `Doamna ministru, când îi aducem pe toţi acasă?’ E complicat să dau un răspuns, pentru că fiecare persoană, fiecare fugar, că e celebru sau mai puţin celebru, urmează anumite proceduri, dar da, actul de justiţie nu poate fi considerat împlinit dacă persoana condamnată nu execută pedeapsa.

Sunt de la începutul anului 2023 până la începutul lunii august aproape 600 de fugari aduşi de statul român înapoi în ţară. Din Marea Britanie sunt cei mai mulţi, Spania pe locul doi şi Italia – 77 de fugari pe care am reuşit să-i aducem în această scurtă vreme înapoi în ţară”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?