Prima pagină » Un nou val de caniculă peste România, temperaturi de până la 37 de grade

Un nou val de caniculă peste România, temperaturi de până la 37 de grade

by A. Ionut
0 comment

Un nou val de căldură sufocantă lovește România. Sunt anunțate temperaturi de 37 de grade Celsius la umbră. Aceste temperaturi ridicate afectează întreaga Europă. O nouă cupolă de foc se formează în partea de sud a continentului. 

“Ne regăsim deja sub influența unei mase de aer tropical ce determină temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat în toată țara. Dar în partea de sud și de est a teritoriului vorbim de caniculă deja, de temperaturi de 35-36-37 de grade și, în consecință, disconfort termic foarte accentuat.

În condițiile în care această masă de aer tropical va persista o vreme destul de lungă, atât astăzi, cât și în weekend și foarte probabil și în prima jumătate a săptămânii care urmează, tot în partea de sud și de est a teritoriului vom avea caniculă, dar și în celelalte regiuni vorbim de vreme călduroasă.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime, în mare majoritate între 30-34 de grade și, în consecință, disconfort termic destul de ridicat.  Și temperaturile minime vor fi destul de ridicate în zonele de caniculă. În Oltenia, în Muntenia, în partea continentală a Dobrogei, în zona Moldovei vorbim de temperaturi minime de 18-21 de grade.

Pe litoral mai mult de atât, în nopțile următoare vom avea 23-24 de grade. Temperaturile maxime vor fi de 30-32 de grade, ceea ce înseamnă mult pentru zona litoralului și cu multe perioade însorite. Și apa mării s-a încălzit, vorbim de o valoare de 23-24 de grade.

În zonele montane, în acest weekend, dar și astăzi vor apărea fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse, descărcări electrice, poate și intensificări de scurtă durată ale vântului, însă acestea vor fi pe perioade scurte de timp, în mod deosebit după-amiază și seara. 

Astfel de fenomene vor apărea atât astăzi, cât și în weekend, și în partea de vest și de nord-vest a teritoriului, dar vor fi pe perioade scurte de timp, pe arii restrânse, chiar dacă este foarte probabil să mai avem cantități de apă de 15-20-25 de litri pe metrul pătrat”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, transmite antena3.ro. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?