Prima pagină » Verdict în dosarul morții polițistului Gigină, după 5 ani de procese. Sentința nu va fi definitivă

Verdict în dosarul morții polițistului Gigină, după 5 ani de procese. Sentința nu va fi definitivă

După 5 ani de procese, zeci de amânări şi plimbări pe la mai multe instanţe, vineri este aşteptată sentinţa în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Decesul a survenit acum aproape 7 ani, în seara zilei de 20 octombrie 2015.

by A. Ionut
0 comment

Agentul, care avea 28 de ani, se afla în fruntea coloanei oficiale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, şi a intrat cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată. Accidentul i-a fost fatal. Gabriel Oprea este acuzat în acest caz de ucidere din culpă. La fel şi Petre Mazilu, patronul firmei care se ocupa de lucrări pe strada Ştirbei Vodă şi care n-a semnalizat lucrările.

Până acum, Tribunalul Bucureşti a amânat de trei ori pronunţarea, iar sentinţa nu este definitivă.

Bogdan Gigină a murit în timp ce îi deschidea calea pe motocicletă fostului ministru al Internelor

La mai bine de 7 ani de la accidentul în care murit subofiţerul Bogdan Gigină, magistrații ar putea da primul verdict în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat pentru ucidere din culpă. Fostul ministru a fost trimis în judecată de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă dosarul acestuia s-a plimbat prin mai multe instanțe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi la Tribunalul Bucureşti.

În 20 octombrie 2015, Bogdan Gigină îi deschidea calea pe motocicletă fostului ministru, deşi, spun procurorii, Gabriel Oprea nu avea dreptul legal la antemergător. Ba, mai mult, procurorii spun că Gabriel Oprea a făcut presiuni pe polițiști să conducă cu viteză, deși vremea nu permitea circulația în condiții sigure. Toate acestea ar fi dus la moartea subofiţerului de 28 de ani.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, susţine DNA.

Conform DNA, accidentul rutier care a determinat decesul polițistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi – activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia. Potrivit procurorilor, Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul funcţiei sale şi conferindu-şi în mod discreţionar drepturi neprevăzute de cadrul legal ce reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, ceea ce a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei.

Sursa foto: Hepta

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?