Prima pagină » VIDEO | Cutremur de 7,8 în Turcia, urmat de 42 de replici și resimțit în țări vecine. Mii de morți în Turcia și Siria

VIDEO | Cutremur de 7,8 în Turcia, urmat de 42 de replici și resimțit în țări vecine. Mii de morți în Turcia și Siria

ACTUALIZARE Încă un cutremur devastator a lovit Turcia luni la prânz. A fost estimat la magnitudinea de 7,5. Vine după ce țara a fost deja devastată de cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit în jurul orei 4 dimineața sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Până acum s-au înregistrat peste 1.300 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

by A. Ionut
0 comment

ACTUALIZARE ORA 13:10: Un nou cutremur cu magnitudinea de 7,5 a zguduit sud-estul Turciei, anunță agenția geologică americană, UGSG.

ACTUALIZARE ORA 12.47: Peste 1.300 de oameni au murit și aproximativ 3.500 au fost răniți în cutremurul devastator.

ACTUALIZARE ORA 10:50: Peste 640 de oameni au decedat in cutremurul de noaptea trecuta.

ACTUALIZARE ORA 10:00: Peste 500 de oameni au decedat in cutremurul de noaptea trecuta.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a fost urmat de 42 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Peste 500 de oameni au murit în Turcia și Siria, iar peste o mie au fost răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

Zeci de oameni au murit în provinciile turce Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est), au anunţat luni guvernatorii celor două provincii, potrivit AFP.

Victime sunt și în provincia Urfa, a declarat guvernatorul acesteia Salih Ayhan pentru televiziunea turcă NTV, după ce agenţia de stat Anadolu a raportat un bilanţ iniţial de cinci morţi în provincia Osmaniye.

Seismul a avut loc la ora locală 04:17 (01:17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri.

Un alt cutremur cu magnitudinea 6,7 s-a produs în centrul Turciei la orele 04:28 (01:28 GMT), la o adâncime de 9,9 kilometri, potrivit USGS.

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure.

 

 

 

 

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?