Prima pagină » Cabană lovită de avalanșă pe Transfăgărășan. Locația este plină de turiști

Cabană lovită de avalanșă pe Transfăgărășan. Locația este plină de turiști

O avalanșă uriașă a lovit o cabană de pe Transfăgărășan sâmbătă noaptea. Mai multe mașini au fost complet îngropate, iar zăpada a intrat și în camerele cabanei.

by A. Ionut
0 comment
Cabană lovită de avalanșă pe Transfăgărășan

Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită în urma avalanșei care a lovit Cabana Capra de pe Transfăgărășan, însă pagubele materiale sunt însemnate.

Zăpada a lovit atât cabana, dar și mașinile din parcarea acesteia, astfel că mai multe autoturisme au fost avariat.

Din cauza viscolului și ninsorilor abundente, riscul de avalanșă este ridicat în Munții Făgăraș. Zăpada este acum la cabană de peste doi metri.

Citeste si: VIDEO | Cutremur de 7,8 în Turcia, urmat de 42 de replici și resimțit în țări vecine

Cabana este plină de turiști care așteaptă autoritățile să vină să îi salveze. Cabanierul susține că toti sunt în siguranță și că au un generator care îi ajută să se încălzească.

„Sunt turiști, este plin, nu mai este niciunul în pericol. Toată lumea este la căldură, avem generator, așteptăm forțele să vină să ne scoată și așa mai departe. Acestea sunt la patru kilometri de noi, deci nu mai au foarte mult până ajung”, a afirmat Aurelian Cazacul, administratorul Cabanei Capra.

Totodată, la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanșe mari în zona Șaua Doamnei (Curmătura Balii). Cel mai probabil această avalanșă a curs de sub vârful Paltinul și a traversat zona Șaua Doamnei.

Cum ninsorile și vântul continuă, este de așteptat să se producă mai multe avalanșe declanșate spontan, chiar și în zona montană de sub 2000m.

Sursa foto: digi24.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?