Prima pagină » VIDEO | Teroare în Ecuador: bilanț tragic după seismul de 6,8 grade pe Richter

VIDEO | Teroare în Ecuador: bilanț tragic după seismul de 6,8 grade pe Richter

by B. R.
0 comment

Bilanțul tragic al victimelor, în creștere. Cel puțin 16 oameni au murit până acum și aproape 400 sunt rănite după cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter ce s-a produs în sudul Ecuadorului, seism care a afectat și țara vecină Peru.  

Seismul cu o magnitudine de 6,8 a creat panică în rândul locuitorilor. Clădiri prăbușite, pereți crăpați, vehicule zdrobite de moloz – asta arată imaginile dezastrului.

În centrul istoric al orașului Cuenca, mai multe case vechi s-au făcut ruine. Cutremurul a fost resimțit în Quito, Manabi și Manta, potrivit informațiilor de pe rețelele de socializare. Președintele Guillermo Lasso a făcut „apel la calm și la informare prin canale oficiale” într-un mesaj pe Twitter.

În Peru, unde cutremurul a avut o magnitudine mai mică, nu au fost, deocamdată, raportate victime sau pagube majore. Potrivit Institutului Oceanografic și Antarctic al Marinei din Ecuador, cutremurul „nu îndeplinește condițiile care ar putea genera un tsunami” în Oceanul Pacific.

Seismul s-a produs la ora locală 12:12 (17:12 GMT) și a avut epicentrul în orașul Balao, la o adâncime de 44 de kilometri.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?