Prima pagină » Vladimir Putin recunoaște că sancțiunile Uniunii Europene pot afecta economia Rusiei

Vladimir Putin recunoaște că sancțiunile Uniunii Europene pot afecta economia Rusiei

by A. Ionut
0 comment

Preşedintele rus Vladimir Putin recunoaşte că sancţiunile internaţionale impuse Rusiei din cauza invaziei şi ofensivei ruse din Ucraina pot avea consecinţe negative pe termen mediu asupra economiei ruseşti.

Anunțul liderului de la Kremlin vine după ce a lăudat, în ultimele luni, adaptarea Rusiei la această conjunctură nouă, relatează AFP, scrie News.ro.

”Sancţiunile impuse economiei ruse, pe termen mediu pot cu adevărat să aibă un impact negativ asupra acesteia”, recunoaşte liderul de la Kremlin într-o reuniune a Guvernului transmisă în direct la televiziune.

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat că Moscova trebuie să se concentreze pe majorarea exporturilor de energie către ţările aşa-zis “prietenoase”, aşa cum livrările de petrol rusesc spre India au crescut anul trecut de 22 de ori, transmite Reuters.

Veniturile din energie au reprezentat anul trecut 42% din bugetul federal al Rusiei, iar industria energetică a ţării este sustenabilă, în pofida dificultăţilor provocate de sancţiunile occidentale, a afirmat oficialul rus. Acesta anunţase recent că Moscova este aproape de a-şi îndeplini obiectivul de a reduce producţia de ţiţei cu 500.000 de barili pe zi (bpd), la aproximativ 9,5 milioane bpd.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?