Prima pagină » ȘOCANT: cum și-a păcălit Tesloianu pacienții – ar fi falsificat acte de consimțământ pentru montarea dispozitivelor de la cadavre

ȘOCANT: cum și-a păcălit Tesloianu pacienții – ar fi falsificat acte de consimțământ pentru montarea dispozitivelor de la cadavre

by B. R.
0 comment

Medicul Dan Tesloianu, acuzat că a implantat dispozitive cardiace de la cadavre, ar fi falsificat formularele de consimțământ ale pacienților, susțin procurorii. Medicul de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași a fost ajutat de alți medici din subordine.

La solicitarea doctorului Dan Tesloianu de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, medici din subordine au modificat formularele privind consimțământul pacienților.

În referatul prin care procurorii au cerut arestarea medicului din Iași se menționează că după ce pacienții au semnat aceste formulare de consimțământ, a fost adăugat, chiar înainte de rubrica cu semnătura, un paragraf în care se menționa că dispozitivele folosite pentru implant sunt prelevate de la cadavre.

În total, medicul Dan Tesloianu a implantat 238 de astfel de dispozitive cardiace de la persoane decedate.

Procurorii spun că multe dintre intervenții nici nu erau necesare și erau efectuate în urma unor diagnostice fictive.

Medicul le recomanda pacienților unele medicamente pentru a le provoca anumite simptome și a-i face să creadă că au probleme cu inima. Apoi le cerea bani bolnavilor pentru aceste dispozitive, deși Casa de Sănătate le asigură gratuit, susțin procurorii.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?