Prima pagină » Explozii uriașe lângă Capitală. 57 de răniți și un mort la Crevedia după ce o stație GPL a luat foc

Explozii uriașe lângă Capitală. 57 de răniți și un mort la Crevedia după ce o stație GPL a luat foc

by B. R.
0 comment

Cele două explozii de la stația GPL din Crevedeia au luat o viață și au rănit 57 de oameni. Cele mai multe dintre victime fac parte din MAI. Este vorba despre 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi. Toți făceau parte din echipa care a încercat să stingă focul izbucnit lângă Capitală. Mai mulți răniți grav au fost transportați de urgență la spitale din afara țării. 

Se pare că tragedia s-a produs după ce angajații stației încercau să mute GPL dintr-o cisternă în alta. Atunci s-a produs primul incendiu care a rănit cinci persoane. Din fericire, circulația a fost blocată în zonă, iar populația a fost evacuată în zonă. Doar așa s-a evitat o tragedie uriașă pentru că o explozie a rănit cinci pompieri, iar numărul victimelor ajungea la 12. 


 

A doua explozie a rănit însă zeci de oameni, majoritatea pompieri și cadre MAI venite să stingă incendiul și asigure ordinea în zonă. Bilanțul final a ajuns însă la 57 de răniți și un mort. Pe parcursul nopţii, 54 persoane au fost internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate. Pe parcursul nopții și în această dimineață patru răniți aflați în stare gravă au fost transportați de urgență la spitale din Italia și Belgia. 

Depozitul GPL din Crevedia este deținut de fiul lui Ionuț Doldurea, primarul PSD din Caracal și nu avea autorizație de funcționare. Edilul a intrat în direct la România TV și a șocat o țară întreagă când a fost întrebat dacă știe că au murit oameni: “Știu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii este problema lor”.

Președintele României a transmis un mesaj pe Facebook, după exploziile din Crevedia:

”O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?