Prima pagină » Începe revoluția în sistem. Salarizarea bugetarilor se schimbă complet

Începe revoluția în sistem. Salarizarea bugetarilor se schimbă complet

by B. R.
0 comment

Apar informații de ultimă oră despre noua lege a salarizării bugetarilor. Conform surselor din executiv, se pregătește o schimbare din temelii a întregului sistem de plăți. Se pare că bugetarii vor primi salariile în două părți. Prima este fixă, salariul de bază, iar cealaltă e variabilă și va depinde cel mai multe de performanța angajatului. În plus, sporurile vor dispărea aproape complet.

Premierul Marcel Ciolacu este cel care a anunțat schimbarea sistemului: ”Nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar și… performanța”.
Și Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a anunțat schimbarea completă a sistemului de salarizare.”Îmi doresc o consultare reală în urma căreia să avem o lege echitabilă, corectă şi care să recompenseze munca şi performanţa, să stimuleze competitivitatea şi să diminueze discrepanţele întâlnite până acum”, a declarat ministrul Muncii.

Specialiștii de la Ministerul Muncii lucrează deja la noua lege a salarizării. Cel mai probabil, schimbările vor fi gata anul viitor, iar legea va intra în vigoare din 2025.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?