Prima pagină » Ciolacu se încăpățânează: Nu vrea să renunțe la tăierea facilităților fiscale din IT, agricultură și construcții

Ciolacu se încăpățânează: Nu vrea să renunțe la tăierea facilităților fiscale din IT, agricultură și construcții

by B. R.
0 comment

Chiar dacă zeci de specialiști au transmis că ideea eliminările facilităților fiscale va avea efecte nedorite, Ciolacu nu vrea să renunțe la plan. Premierul susține însă că tăierile nu vor fi brutale și nu vor strica activitatea din aceste domenii. România are acum trei sectoare în care angajații au facilități fiscale: IT, construcții și agricultură. 

„Avem programe în desfășurare, start-up-uri, încercăm să le dăm o latură și pentru românii care sunt plecați în străinătate să aibă acces la această platformă, poate revin în România. Toate aceste programe continuă. Microîntreprinderile, există o singură abordare diferită a Comisiei, faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat. Nu poți să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi, dar să rezolvăm problemele, primele cinci, fără sărăcie, fără foamete, educație, infrastructură. Deci, undeva nu funcționează. Și Comisia a spus, înțeleg, haideți să vedem unde gradual scoatem aceste excepții. Dar discuția și scoaterea excepțiilor nu este una brutală, care să se strice activitatea”, a spus Marcel Ciolacu, conform Mediafax. 

„Totuși, HORECA, microîntreprinderile, revenim și după o perioadă de pandemie când ele au fost susținute cu bani de la buget ca să depășească acel un an și jumătate în care nu au mai avut activitate. Au fost hotelurile închise, restaurantele, cinematografele, teatrele. Atunci, statul român a venit cu fonduri foarte multe, s-a întors până aproape de 6% din PIB către această zonă. Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează. Pentru mine este foarte important parteneriatul cu partenerul social. Domnul Jianu, de când a intrat PSD la guvernare, este președintele la Garantare, deci președintele de la IMM-uri este și la Fondul de Garantare, pentru că el cunoaște și și-a făcut echipa, nu i-am impus nicio echipă. Start-up Nation continuă”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?