Prima pagină » O nouă tranşă de bani europeni din PNRR vine în ţară, de 2,7 miliarde euro

O nouă tranşă de bani europeni din PNRR vine în ţară, de 2,7 miliarde euro

by B. R.
0 comment

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş anunţă că o nouă tranşă de bani europeni din PNRR vine în ţară, în valoare de 2,7 miliarde euro, după ce Comitetul Economic şi Financiar (EFC) a dat aviz pozitiv pe cererea de plată numărul II din PNRR, ultimul pas necesar pentru ca Comisia Europeană să adopte decizia privind plata acestei tranşe.  

„O nouă tranşă de bani europeni din PNRR vine în ţară. Comitetul Economic şi Financiar (EFC) a dat aviz pozitiv pe cererea de plată numărul II din PNRR. Acesta era ultimul pas necesar pentru ca Comisia Europeană să adopte decizia privind plata celor 2,7 miliarde euro. Astfel, ne aşteptăm ca până la sfârşitul acestei luni banii să ajungă în ţară”, a scris ministrul Finanţelor pe Facebook. 
 
Marcel Boloş precizează că „depunerea acestei cereri a fost condiţionată de reglementarea unor aspecte cheie pentru România precum decarbonizarea, interoperabilitatea bazelor de date pentru reducerea birocraţiei şi cloud-ul guvernamental”.  

„Mai mult, deşi avem unul dintre cele mai complexe planuri, am fost printre primele şapte state din UE care au depus cererea”, mai arată Boloş. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?