Prima pagină » Un elev din cinci nu s-a înscris la bacalaureat. Ce măsuri ia ministrul Educației

Un elev din cinci nu s-a înscris la bacalaureat. Ce măsuri ia ministrul Educației

by B. R.
0 comment

Peste 130.000 de absolvenți de liceu au emoții uriașe în această săptămână. Ei vor susține probele examenului de bacalaureat, iar azi au prima probă scrisă, cea la limba și literatura română. 20% dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris însă la bacalaureat.

“Numărul elevilor care nu s-au putrut înscrie la examen se înscrie în numărul pe care îl vedem în general în ultimii ani. Nu a fost o proporție mai mare decât în alți ani. Au fost cauze de tipul, neîncheierea situației, neînscrieri pentru că se află la școli pentru copii cu cerințe educaționale speciale sau copii care au rezultate la olimpiade și se inscriu direct. Greva profesorilor nu a afectat în niciun fel predarea materiei Trebuie să investigăm cauzele și să reducem numărul celor care nu se prezintă la BAC. Dacă sunt cauze sociale trebuie să intervenim prin măsuri de suport social, dacă sunt cauze care țin de nevoi suplimentare, ne vom axa pe acestea”, a spus în această dimineață Ligia Deca, ministrul Educației.

La primul subiect, elevii înscriși la bacalaureat au primit un text la prima vedere din „Ion Creangă. Viața și opera”, de George Călinescu. La subiectul 3, elevii de la real au avut de scris un eseu despre particularitățile unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Emoțiile sunt abia la început. După proba scrisă la limba română, mâine urmează proba obligatorie de profil, miercuri proba la alegere, iar joi limba maternă. Această generație este cea care a învățat în sistem online din cauza pandemiei, iar mulți dintre elevi au spus că nu se simt pregătiți pentru cel mai important examen.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?