Prima pagină » Crucea Roșie, după seismul din Maroc cu peste 2.000 de morți: „Țara ar putea avea nevoie de ajutor luni sau chiar ani de zile” 

Crucea Roșie, după seismul din Maroc cu peste 2.000 de morți: „Țara ar putea avea nevoie de ajutor luni sau chiar ani de zile” 

MAE: Nu există cetățeni români printre victimele cutremurului din Maroc

by B. R.
0 comment

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a alertat comunitatea internaţională în legătură cu importanţa ajutorării Marocului, după seismul devastator care a lovit această ţară, evocând nevoi ce ar putea dura „luni sau chiar ani de zile”, informează AFP. Până în acest moment, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Rabat, nu există cetățeni români printre victimele cutremurului.

„Ne bazăm pe luni, chiar ani de răspuns”, a atenţionat Hossam Elsharkawi, directorul regional pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Bilanţul provizoriu al seismului violent care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost revizuit în creştere, ajungând la peste 2.000 de morţi, a anunţat Ministerul de Interne marocan. De asemenea, în urma seismului au fost rănite 1.300 de peroane, „dintre care 721 sunt într-o stare critică”, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Conform media marocane, acesta este unul dintre cele puternice seisme care au lovit regatul până acum. 

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Rabat, nu există cetățeni români printre victimele cutremurului din Maroc.
MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93 și +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?