Prima pagină » Fostul cancelar Kurz, acuzat oficial de parchetul anticorupție

Fostul cancelar Kurz, acuzat oficial de parchetul anticorupție

by B. R.
0 comment

Sebastian Kurz, fostul cancelar austriac, a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni economice și corupție. Mai exact, pentru mărturie falsă în faţa Parlamentului.

Și fostul cancelar și fostul șef de cabinet au fost acuzați că au mințit în fața comisiei de anchetă din parlamentul de la Viena atunci când au explicat suspiciunile de corupție care planau asupra guvernului. 

“Nu ne surprinde prea mult faptul că WKStA a decis totuşi să depună o plângere penală, în ciuda celor 30 de declaraţii ale martorilor care ne disculpă. Acuzaţiile sunt false şi aşteptăm cu nerăbdare ca adevărul să iasă în cele din urmă la iveală, iar acuzaţiile să se dovedească nefondate în instanţă”, a scris Sebastian Kurz pe Twitter.

Dacă va fi găsit vinovat, Kurz ar putea primi până la trei ani de închisoare. Acesta a renunțat la funcția de cancelari în urmă cu doi ani după ce a fost plasat alături de alte nouă persoane sub investigaţie pentru suspiciuni de abuz de încredere, corupţie şi luare de mită cu diferite niveluri de implicare.

În 2019, subalternul lui Kurz, Heinz-Christian Strache, a demisionat după ce a apărut o înregistrare din Ibiza în care Strache se oferea să-i aranjeze contracte de stat unei femei care se recomanda drept nepoata unui oligarh rus.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?