Prima pagină » Șoc pe piața băuturilor: Prima țară care pune “risc de cancer” pe etichetele sticlelor cu alcool

Șoc pe piața băuturilor: Prima țară care pune “risc de cancer” pe etichetele sticlelor cu alcool

by B. R.
0 comment

Irlanda este prima țară din lume în care etichetele sticlelor cu băuturi alcoolice vor avea mesaje de avertizare privind riscul de cancer. Stephen Donnelly, ministrul irlandez al Sănătății, este cel care a semnat noul regulament de etichetare. Pe recipiente vor fi inscrpiționate conținutul caloric, gramajul de alcool, riscurile de cancer și de boli hepatice, dar și pericolul consumului de acool în timpul sarcinii. Legea care a provocat un scandal-monstru va intra în vigoare peste trei ani.

Donnelly a specificat că noile etichete vor introduce băuturile alcoolice în categoria produselor  care vor afișa riscurile de sănătate pe ambalaj, la fel ca în cazul țigărilor, de exemplu. Cum era de așteptat, producătorii de băuturi alcoolice s-au declarat scandalizați de această decizie. Ei susțin că nu s-a dovedit că vinul, de exemplu, ar putea duce la creșterea riscului de cancer. În schimb, Hildegarde Naughton, ministrul pentru sănătate publică, bunăstare și strategia națională privind drogurile, a spus că dovezile medicale au arătat că și un nivel scăzut de consum de alcool prezintă risc de cancer.

Comisia Europeană nu a avut nicio obiecție la planul Irlandei chiar dacă Italia, Spania și alte șase state member UE au protestat. Cea mai mare asociație de fermieri din Italia a comentat decizia folosind termeni precum “terifiant” și “atac direct”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?