Prima pagină » VIDEO | Imagini apocaliptice, inundațiile au măturat tot: opt oameni au murit și 5.000 de locuitori au fost evacuați

VIDEO | Imagini apocaliptice, inundațiile au măturat tot: opt oameni au murit și 5.000 de locuitori au fost evacuați

by B. R.
0 comment

Opt oameni și-au pierdut viața și alți 5.000 de locuitori au fost evacuați din casele lor, după ce ploile torențiale au provocat inundații care au devastat regiunea Emilia-Romagna. Autoritățile trag un semnal de alarmă și spun că situația s-ar putea înrăutăți.   

Opt persoane au murit şi 5000 de rezidenţi au fost evacuaţi din locuinţe în urma inundaţiilor devastatoare care s-au abătut asupra regiunii italiene Emilia-Romagna (nord), au anunţat miercuri autorităţile, avertizând că situaţia s-ar putea înrăutăţi. „Precipitaţiile nu s-au încheiat, vor continua timp de mai multe ore. Ne confruntăm cu o situaţie foarte, foarte complicată”, a declarat adjunctul Agenţiei pentru Protecţie Civilă, Titti Postiglione.

Oficialul a spus că mai multe persoane sunt date dispărute, dar nu a putut oferi numărul exact al acestora. Mai multe râuri au ieşit din matcă în Romagna, partea estică a regiunii, pe malul Mării Adriatice, forţând locuitorii unor oraşe precum Cesena să se urce pe acoperişul locuinţelor, de unde pompierii i-au preluat cu ajutorul elicopterelor sau al bărcilor pneumatice. Oraşul Ravenna a fost de asemenea grav afectat.  

Prim-ministrul Giorgia Meloni şi-a exprimat „întreaga solidaritate cu populaţia afectată” şi a scris pe Twitter că guvernul urmăreşte situaţia îndeaproape şi este pregătit să ofere asistenţă.

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii Emilia-Romagna urmează după săptămâni de secetă care a uscat solul, reducându-i capacitatea de a absorbi apa şi agravând impactul inundaţiilor.   

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?