Prima pagină » „La dolce vita” a fugarilor români – Darius Vâlcov, dat în urmărire internațională. Ar fi fugit în Italia

„La dolce vita” a fugarilor români – Darius Vâlcov, dat în urmărire internațională. Ar fi fugit în Italia

by B. R.
0 comment

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, este dat în urmărire internaţională de poliţişti după condamnarea definitivă la 6 ani după gratii. Fostul politician, găsit vinovat de spălare de bani şi trafic de influenţă în dosarul Tablourilor, s-ar ascunde în Italia, locul devenit deja raiul fugarilor români.  

„Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliţiei Române, secţiunea „Persoane urmărite” 

Darius Vâlcov apare cu domiciliul în Slatina, judeţul Olt, însă ultimele informații arată că el ar fi plecat de ceva vreme în Italia, acolo unde au fugit mai multe persoane condamnate în România pentru a scăpa de închisoare. De altfel, el nici nu s-a mai prezentat la ultimele termene de judecată.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat definitiv, marţi, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Este vorba despre „Dosarul Tablourilor”, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru. De asemenea, judecătorii au menţinut decizia de confiscare de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei.

Şi Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, el având de executat o condamnare de 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov. Conform site-ului Poliţiei Române, Minel Prina are domiciliul în municipiul Drobeta – Turnu Severin.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?