Prima pagină » Nicolae Ciucă: România e cea mai stabilă țară din regiune

Nicolae Ciucă: România e cea mai stabilă țară din regiune

Premierul a promis că sub semnătura lui nu vor fi tăieri de salarii

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în fața colegilor din Gorj că România este cea mai stabilă țară din regiune. Discursul primului-ministru vine în contextul în care județul Gorj a primit 540 de milioane de euro din Fondul de Tranziție Justă.

“România este cea mai stabilă țară din regiune. Acestea sunt chestiunile despre care ar trebui să mai și vorbim, nu doar să ne atace… Să ne plângem cât de neputincioși suntem… Aș fi vrut să îi văd acum pe mulți cei care propovăduiesc sfârșitul”, a spus premierul. Nicolae Ciucă s-a referit la declarațiile rivalilor politici care, nu cu mult timp în urmă, spuneau că românii nu vor mai avea cu ce să se încălzească sau că nu vom mai folosi mașinile din cauza prețurilor exorbidante.

Ciucă, pus pe glume cu colegii din partid

Discursul premierului a fost unul dintre cele mai relaxate din ultimul timp. A făcut glume cu gazda evenimentului și a început cuvântarea cu: “Bravo, ai stil!”. A făcut sala să râdă în hohote și când a amintit de perioada în care era un pescar înrăit: “Turismul… prea puțină lume vorbește de turism în Gorj. Aveți locuri fabuloase. (…) Sunt pescar, știu toate locurile de pescuit. Dar nu de acum, de când aveam timp”.

Revenind la lucruri serioase, premierul a vorbit și despre românii din diaspora pe care i-ar dori înapoi în țara noastră: “Oamenii se întorc acasă, au trimis 11 miliarde în țară. Dacă vom folosi cu cap ce înseamnă potențial, valoarea adăugată a acestora va fi mult mai mare. Putem să facem enorm de mult în trei domenii: energetic, agricultură și am lăsat la urmă IT&C și tehnologie”.

Nicolae Ciucă nu a ignorat subiectele fierbinți ale zilei: măsurile pentru acoperirea deficitului la buget și rotativa: “Să știți că măsurile fiscale le-am luat și anul trecut și au fost cumpătarea cheltuielilor la bunuri și servicii. Nu venituri, nu locuri de muncă. Au fost mesaje… Atunci când cineva nu are cu ce să vina în contrapondere aruncă așa… Nu țineți cont! Sub semnătura mea nu se va face așa ceva. Rotativa: nu există altă formulă politică. Are și aritmetică la bază, dată de suma voturilor. Realitatea ne confirmă că nu e altă formulă si realitatea bazată pe nevoia de stabilitate ne obligă să avem responsabilitate într-un parteneriat politic. Se va produce la sfârșitul lunii mai. Mai e o țâră de timp, mai analizăm. Sper ca electoratul să înteleagă că avem o clasă politică responsabilă”.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?