Prima pagină » Ciucă, după BPN: PNL a cerut doar să păstrăm protocolul. Apar informații false de la rivali

Ciucă, după BPN: PNL a cerut doar să păstrăm protocolul. Apar informații false de la rivali

Surse: PSD ar vrea ieșirea UDMR-ului de la guvernare, iar social-democrații ar fi lansat știri false

by B. R.
0 comment

Premierul a anunțat azi deciziile stabilite de liberali pentru rotativa guvernamentală. Nicolae Ciucă spune că nu a cerut niciun mandat în mod special în Executiv, iar informațiile care au apărut în spațiul public în acest sens sunt fake news-uri lansate de rivalii politic. Conform unor informații pe surse, PSD și-ar dori ieșirea UDMR-ului de la guvernare, iar social-democrații ar fi lansat știrile false conform cărora PNL nu mai vrea să guverneze cu uniunea maghiarilor. 

“Mandatul are două elemente principale. Păstrarea protocolului din 2021, iar orice ieșire din protocol vizează o revedere a distribuirii ministerelor, iar decizia noastră este reducerea numărului de ministere și numărului de secretari de stat . În plus, vreau să subliniez că, deși în spațiul public s-a încercat un fake news că PNL ar fi cerut ceva, vă spun că PNL a cerut doar rămânerea în protocol, să ne facem treaba la nivel guvernamental, să asigurăm stabilitate, să asigurăm măsurile prin care să gestionăm provocările și dificultățile cu care se confruntă Europa și România”, a declarat premierul Nicolae Ciucă după biroul politic al liberalilor.

Întrebat despre mandatele UDMR-ului din Guvern, primul-ministru a anunțat că ar fi posibil ca uniunea să piardă mandate dacă se va ajunge la reducerea numărului de ministere: “Dacă ne referim la reducerea numărului de portofolii, e algebră simplă. Să vedem cat i se cuvine fiecăruia. Acum nu am discutat nimic pe acest subiect”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat din nou dacă va păstra vreo funcție în următorul Guvern. Premierul a declarat că nu a luat încă o decizie. “Este prematur să mă pronunț acum ce funcție voi decide să ocup ținând cont că nu au fost finalizate negocierile asupra structurii Guvernului. Nu pot să vă spun acum dacă rămân în Guvern sau merg la Senat”, a răspuns Ciucă.

În timpul BPN-ului liberalilor și social-democrații au discutat despre structura noului Guvern. Marcel Ciolacu a anunțat că vrea să reducă numărul ministerelor și că vrea să-l păstreze cu orice preț pe Grindeanu în Executiv. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?