Prima pagină » Premierul Ciucă primește un prim răspuns de la ministrul Energiei, după întâlnirea cu șefii Complexului Energetic Oltenia

Premierul Ciucă primește un prim răspuns de la ministrul Energiei, după întâlnirea cu șefii Complexului Energetic Oltenia

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat vineri, în urma întâlnirii cu șefii Complexului Energetic Oltenia, că va preda un raport preliminar săptămâna viitoare, în ședința de Guvern. Totodată, el a anunțat că va merge în vizite inopinate și în alte locuri pentru a „vedea cu ochii lui” cum funcționează lucrurile în teren.

„Am văzut că au luat o decizie de a verifica întregul parc auto, al prestatorului de serviciu (…) Nu trebuie să așteptăm să se întâmple o tragedie, aș fi vrut să-mi continui vizita și la celelalte cariere, dar am înțeles că acolo este ancheta penală, am preferat să las oamenii să-și facă treaba (la Jilț), am avut o discuție cu Corpul de Control trimis. Trebuie să dăm un raport preliminar în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. I-am rugat să facă o analiză a riscurilor, să știm unde trebuie să intervenim, să îmbunătățim, să nu mai fim reactivi și proactivi (…) Voi face vizite inopinate, nu că vine ministrul și să fie pregătiți. (…) Controlul nu se va încheia acum sau săptămâna viitoare”, a mai spus ministrul.

Nicolae Ciucă, cereri urgente după tragedia de la CE Oltenia

„Ieri (c.n – marți), din păcate, a avut loc un accident tragic la CEO. Şi-au pierdut viaţa trei muncitori în cariera de la Jilţ. Doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori şi desigur celor care au fost răniţi”, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

„Încă din primul moment am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, i-am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului.

În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii prin Inspecția Muncii vor continua activitatea de verificare a cauzelor procedurii accidentului și până săptămâna viitoare, îmi veți prezenta primele date și concluzii. Măsuri și date concrete.

Măsuri față de cei vinovați și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a anunțat miercuri Nicolae Ciucă în ședința de Guvern.

Trei persoane au murit și peste zece au fost rănite după accidentul din cariera Jilț Sud. Polițiștii au constatat că autoutilitara care s-a răsturnat transporta muncitori și două tuburi metalice de acetilenă.

Sursa foto: Arhiva Rptv

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?