Prima pagină » Ciolacu anunță planul pentru pacienții bolnavi de cancer. Mulțumiri către Rafila, ministrul care a întârziat nepermis de mult documentul

Ciolacu anunță planul pentru pacienții bolnavi de cancer. Mulțumiri către Rafila, ministrul care a întârziat nepermis de mult documentul

by B. R.
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în ședința de Guvern că va fi asigurată radioterapia pentru pacienții oncologici. Măsura vine după ce 3.500 de români au murit în așteptarea planului pentru bolnavii de cancer, plan care așteaptă semnătura lui Rafila. Acesta și-a dat acceptul și l-a și votat anul trecut, însă acum a realizat că sunt probleme în document. Ciolacu i-a dat marți ministrului Sănătății un ultimatum de două zile pentru a semna planul crucial pentru românii cu cancer.

Asigurăm acces la radioterapia de ultimă generație pentru toți pacienții oncologici. Vor urma măsuri pentru centre oncologie pediatrică. Apreciez munca domnului Rafila”, a spus Ciolacu în ședința de Guvern. 

Premierul a anunțat tot azi majorarea tichetelor de masă și un plan pentru căile ferate din țara noastră. ”Majorăm tichetele de masă, o măsură anunțată deja în prima săpt de guvernare – de la 30 la 35 lei lunar începând cu 1 august. Vom ajunge la 40 lei pe lună de la 1 ianuarie 2024. E un gest firesc ținând cont de inflație. Deoarece avem ritm alert pentru jaloanele din PNRR, aprobăm Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice. Avem un plan detaliat pentru liniile de cale ferată noi. E esențial să creștem viteza comercială, să scădem timpii de parcurs, să mărim siguranța și capacitatea sectoarelor de cale ferată. Vom discuta de pagubele furtunii din ultimele zile, să avem analiză clară și să intervenim ca de fiecare dată în timp util”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?