Prima pagină » Românii au înroșit linia de la ambulanță. Peste 2.000 de apeluri de Paște

Românii au înroșit linia de la ambulanță. Peste 2.000 de apeluri de Paște

by A. Ionut
0 comment

Peste 2.000 de români au sunat la salvare, de Paște. De sărbători, medicii ne atrag atenția să mâncăm cumpătat, oricât de tentantă ar fi masa festivă. Numărul celor care ajung la spital pentru probleme digestive este mai mare decât în zilele obișnuite.

Persoanele care au sunat la 112 în prima zi de Paște au avut nevoie de îngrijiri de specialitate pentru problemele digestive, de la indigestii până la toxiinfecții alimentare. Unele au putut fi tratate la domiciliu, însă pentru altele a fost nevoie de transportul la spital.

Ambulanțierii și cadrele medicale de la Seriviciul de Ambulanță București-Ilfov lucrează intens în zilele de sărbătoare. Mesajul pe care îl transmis medicii este că sărbătorile trebuie să rămână sărbători și oamenii să dea dovadă de cumpătare. Bucatele tradiționale, precum drobul de miel, ouăle, salata de boeuf, sarmalele și cozonacul, deși tentante, sunt grele pentru sistemul digestiv, dacă sunt consumate în exces. La fel și în cazul băuturilor alcoolice.

Chiar și așa, sunt persoane care ajung la spital cu diferite probleme digestive, iar medicii le recomandă în special celor care au anumite boli și un regim alimentar stabilit de doctor să-l respecte cu sfințenie și să-și ia medicație corespunzătoare, pentru a evita complicații ca urmare a consumului excesiv de alimente și băuturi alcoolice.

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulantă Bucuresti Ilfov, a declarat că au existat 2.151 de apeluri la ambulanță, în 48 de ore. Dintre acestea, 722 de persoane au fost cazuri grave și foarte grave (urgențe cod roșu și galben). 37 de persoane se aflau într-un loc public când au avut nevoie de ambulanță a mai precizat medicul Alis Grasu, conform euronews.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?