Prima pagină » Vaccin antigripal universal – SUA au început testarea pe oameni

Vaccin antigripal universal – SUA au început testarea pe oameni

by B. R.
0 comment

Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite a anunţat vineri că a început un studiu în fază iniţială pentru un vaccin experimental care vizează şase tulpini de virus gripal.

Candidatul de vaccin, FluMos-v2, a fost conceput pentru a oferi protecţie împotriva a patru tulpini ale virusului gripal A şi a două tulpini ale virusului gripal B, a precizat agenţia americană de sănătate.

„Un vaccin antigripal universal ideal ar putea fi administrat mai rar de o dată pe an şi ar putea oferi protecţie împotriva mai multor tulpini ale virusului gripal”, a declarat Hugh Auchincloss, director interimar al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), parte a NIH.

Studiul ar trebui să înroleze 24 de voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care vor primi două injecţii intramusculare de FluMos-v2 la un interval de 16 săptămâni, a precizat NIH.

FluMos-v2 a fost conceput de cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Vaccinurilor din cadrul NIAID.

Producătorul de vaccinuri împotriva Covid, Moderna a declarat miercuri că vaccinul său antigripal a generat un răspuns imunitar mai puternic împotriva tuturor celor patru tulpini A şi B ale virusului gripal, în comparaţie cu vaccinurile antigripale tradiţionale, în cadrul unui studiu în fază avansată.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?