Prima pagină » Simona Halep, primul interviu după acuzațiile de dopaj: Vreau doar să fiu judecată. Sportiva spune că a fost vorba de contaminarea unui supliment alimentar

Simona Halep, primul interviu după acuzațiile de dopaj: Vreau doar să fiu judecată. Sportiva spune că a fost vorba de contaminarea unui supliment alimentar

by B. R.
0 comment

Simona Halep rupe tăcerea, după mai bine de jumătate de an de când a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Sportiva a declarat, într-un interviu pentru Tennis Majors, că nu cere un tratament special, ci cere doar să fie judecată, pentru ca apoi să aibă șansa de a-și continua cariera. 

Halep a precizat că are programată o audiere în data de 28 mai, însă ITF, care deja i-a respins și dovezile și solicitarea de ridicare a suspendării provizorii, poate cere anularea audierii.

„Dacă o va face, vor fi opt luni fără ca eu să fi putut juca, din cauza unei suspendări provizorii, şi mi se pare nedrept să stau opt luni fără să joc şi fără să fi avut cea mai mică şansă de a mă exprima în faţa judecătorilor independenţi”, a adăugat sportiva.   

Halep a subliniat că nu a folosit niciodată, cu bună știință, vreun produs interzis și că de această dată este vorba de o contaminare a unui supliment alimentar.

„Nici nu știam ce este roxadustat. Nu auzisem niciodată de asta. A trebuit să caut pe internet doar ca să aflu”.

Simona Halep a menționat că din octombrie până în prezent a făcut zece teste de urină și de sânge, toate cu rezultat negativ. Tennis Majors precizează că lucrurile relatate de Halep au fost verificate și că avocații sportivei au confirmat că afirmațiile acesteia corespund realității procedurilor în curs.

„Nivelul de stres rămâne imens, pentru că nu m-aş fi gândit niciodată că aş putea să mă găsesc într-o astfel de poveste. Sunt profund împotriva dopajului şi apăr valorile sportului curat. Drept urmare, mi-a fost greu să gestionez situaţia la început. În timp, am încercat să rămân calmă şi adevărul este că în interior eu mă simt bine, pentru că ştiu că sunt curată şi că nu am folosit niciodată cu bună ştiinţă o substanţă interzisă. Asta mă ajută să fiu mai bine, dar pentru mine este o perioadă dificilă. Într-adevăr, făcusem un ‘jurământ al tăcerii’ până la soluţionarea problemei. Nu mă vedeam deschizând subiectul în circumstanţe atât de dificile. Şi repet, emoţional a fost greu de gestionat. Dar astăzi simt că fanii mei, şi poate publicul larg, trebuie să înţeleagă de ce totul durează atât de mult. Soluţionarea cazului durează mult, mult timp şi vorbesc astăzi pentru a explica ce se întâmplă. A fost un şoc, o uimire, nu ştiam ce să fac. Nici nu ştiam ce este roxadustat. Nu auzisem niciodată de asta. A trebuit să caut pe internet doar ca să aflu. Mi-am dat seama repede că este un produs interzis. Am avut întotdeauna grijă absolută să verific dacă tot ceea ce făcea parte din suplimentele alimentare pe care le consum era permis. Aşa că nu aveam idee de ce a fost detectat un produs interzis în urina mea. Le-am cerut experţilor să caute o explicaţie şi să găsească originile urmelor respective. Repet. Nu auzisem niciodată de acest produs celebru şi că nu înţelegeam cum ar fi putut fi găsit în urină. După multă muncă, au stabilit că aceste urme au fost rezultatul unei contaminări, contaminarea unuia dintre suplimentele mele alimentare, ceea ce explică cantitatea foarte mică detectată în corpul meu. Ceea ce se numeşte contaminare este atunci când cineva ia un aliment autorizat, dar firma producătoare a greşit lăsând urme ale unui produs care nu avea nicio legătură cu alimentul respectiv. Experţii au muncit mult pentru a identifica din ce cauză a existat contaminarea şi, în cele din urmă, au găsit cauza.”, a mai precizat Simona Halep. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?