Prima pagină » Ziua zero! Sindicaliștii STB amenință cu greva generală dacă nu le sunt majorate salariile

Ziua zero! Sindicaliștii STB amenință cu greva generală dacă nu le sunt majorate salariile

by B. R.
0 comment

Greva STB încă este un scenariu posibil. Joi, 14 septembrie, are loc ultima rundă de negocieri între sindicaliștii STB și municipalitate pentru noul contract colectiv de muncă. Surse au transmis că, joi, sindicaliștii vor decide dacă vor declanșa conflictul colectiv de muncă.

Amintim că, la data de 31 august a expirat contractul colectiv de muncă la nivelul Societății de Transport București.

Conform surselor Sindicatul Transporturilor din București, principalul sindicat la nivelul STB, a notificat deja directorul general „cu privire la premisele declanșării unui conflict de muncă”.

Aceleași surse din interiorul Sindicatului Transportatorilor București au mai declarat că va avea loc o nouă rundă pentru negociere între sindicaliști și municipalitate. După această discuție, sindicatul STB va decide dacă va declanșa conflictul colectiv de muncă.

Mai exact, sindicaliștii vor decide dacă vor notifica Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) cu privire la un conflict colectiv de muncă, adică declanșarea grevei la nivelul STB.

Contractul colectiv de muncă de la nivelul STB a expirat la data de 31 august 2023, iar sindicaliștii vor majorări salariale, dar și sporuri, precum cel „de burduf”. Sporul „de burduf” este pentru șoferii STB care conduc autobuze articulate și pentru vatmanii STB care manevrează noile tramvaie Imperio, cu o lungime de 36 de metri.

Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă au început încă din luna iulie, însă nici până în prezent, sindicatul nu a ajuns la un consens cu conducerea STB.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?