Prima pagină » Nicolae Ciucă și-a început ziua la biserică; omagiu pentru Avram Iancu, la 151 de ani de la moartea acestuia

Nicolae Ciucă și-a început ziua la biserică; omagiu pentru Avram Iancu, la 151 de ani de la moartea acestuia

by B. R.
0 comment

Așa cum ne-a obișnuit, președintele liberalilor, Nicolae Ciucă participă des la slujbă, vizitează mănăstiri și stă de vorbă cu oameni de-ai locului. Și duminică, președintele PNL și-a început ziua participând la Sfânta Liturghie, cu ocazia Serbărilor Naţionale de la Ţebea, dedicate memoriei Eroului Naţional Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 151 de ani. 

Mai mulţi oameni politici au fost prezenți la Țebea. Aici este prezent inclusiv președintele Senatului, Nicolae Ciucă, cu fostul ministru de interne Lucian Bode, precum și actualii miniștri din Guvernul Ciolacu. A venit pentru a fi alături și a se bucura de această zi alături de miile de persoane, inclusiv euro-parlamentari. 

Sărbătoarea de la Ţebea este una de omagiere a eroului naţional Avram Iancu. În acest an se împlinesc 151 de ani de la moartea „Crăişorului Munţilor”, eroul naţional Avram Iancu. 

Avram Iancu s-a născut în anul 1824, în localitatea Vidra de Sus, într-o familie de moţi înstăriţi. De profesie avocat, Avram Iancu a jucat un rol important în Revoluţia de la 1848 din Transilvania. A fost unul dintre iniţiatorii şi organizatorii adunărilor de la Blaj din 30 aprilie, 15-17 mai şi 15-23 septembrie 1848 şi conducătorul cetelor înarmate de ţărani şi de mineri din Munţii Apuseni, în rândurile cărora şi-a câştigat o mare popularitate.

Avram Iancu s-a stins din viaţă la 10 septembrie 1872 la Baia de Criş şi a fost îngropat la Ţebea, lângă Gorunul lui Horea. 

Nu e prima dată când Nicolae Ciucă este surprins la biserică. Recent, peședintele PNL a vizitat mănăstirea Voroneț, în timpul unei vizite în județul Suceava și a primit ordinul „Crucea Bucovinei”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?