Prima pagină » Război pe toate fronturile cu Primăria Brașov: o nouă decizie a instanței

Război pe toate fronturile cu Primăria Brașov: o nouă decizie a instanței

by B. R.
0 comment

Instanțele de judecată arată, din nou, că Planul Urbanistic General al municipiului Brașov a fost falsificat de administrația USR, se arată într-un comunicat al Asociației Salvați Circulația în Scheii Brașovului.

„Astfel, prin sentințele civile ale Tribunalului București si Curtea de Apel București  s-a reținut că teritoriul situat între  Cartierul Schei și Calea Poienii nu se află nici în zona protejată și nici în zona de protecție, ci în Zona L1a”, se arată în document.

Asociația Salvați Circulația în Scheii Brașovului atrage atenția asupra faptului că, în anul 2021, din dorința de a-l vedea la pușcărie pe un dezvoltator imobiliar (ce refuzase „sponsorizarea” partidului în campanie și nu făcuse altceva decât să respecte prevederile PUZ-ului Statului Roman, prevederi ce obligă la săparea și amenajarea terasamentelor drumurilor,  respectiv cedarea acestora cu titlu de gratuitate către Primăria Brașov  și Consiliul Local), administrația USR , ajutată de cei de la Direcția  Județeană de Cultură și de un „expert”  în cultură certat cu Legea, au falsificat planșele PUG-ului,  înlocuind chiar și planșa de pe site-ul primăriei în ceea ce privește zonele protejate.

În acest caz a fost sesizat și DIICOT Brașov pentru a rezolva cazul „falsificatorilor care  au pus mâna pe Primăria Brașov”.

Câteva sute de brașoveni au răspuns invitației primarului Allen Coliban de a lua parte la deciziile privind modul în care se va putea construi pe dealurile Brașovului.

„În 2018, am avut o dezbatere consistentă legată de ce ar trebui să facem cu dealurile Brașovului. În acești 5 ani, nu s-a modificat nimic major din punctul de vedere al reglementărilor. Avem PUZ-uri aflate în vigoare, PUZ-uri pe care anumiți dezvoltatori le folosesc în sensul dezvoltării unor construcții masive, construcții care, privite dinspre oraș, arată a blocuri de 9 etaje, iar ele, prin autorizare, au voie să aibă două, trei, patru etaje maxim, patru niveluri. Ce facem acum? Clarificăm ce înseamnă aceste niveluri, cum se calculează ele și care sunt limitele în care putem construi în pantă, pe dealurile din jurul Brașovului. Este un subiect foarte important pentru brașoveni, fie că vorbim despre Răcădău, fie că vorbim despre Șchei, fie că vorbim despre Centrul Vechi, despre zona veche a orașului. Toate aceste zone au dealuri care sunt foarte interesante pentru dezvoltatori. Ce e important de spus? Acest regulament intră în atribuțiile Consiliului Local pentru a fi aprobat. Este atributul Consiliului Local să stabilească reglementări și normative de urbanism”, a declarat primarul Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?