Prima pagină » Alertă de securitate în SUA și Ucraina. Informații clasificate, dezvăluite pe rețelele de socializare

Alertă de securitate în SUA și Ucraina. Informații clasificate, dezvăluite pe rețelele de socializare

by A. Ionut
0 comment

Pentagonul încearcă să identifice sursa scurgerilor pe reţele sociale a unor documente clasificate care detaliază planurile SUA şi ale aliaţilor din NATO privind consolidarea ofensivei ucrainene în faţa invaziei ruse, relatează vineri AFP şi EFE.

Pentagonul analizează publicarea acestor documente pe platformele de social media Twitter şi Telegram, a dezvăluit joi The New York Times.

“Suntem la curent cu informaţiile din presă privind postările din social media, iar ministerul examinează problema”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării american, Sabrina Singh.

Responsabili ai guvernului american au declarat presei că se lucrează pentru a elimina conţinutul respectiv de pe platforme, dar că nu s-a reuşit încă.

Aceste documente, care datează de la începutul lunii martie menţionează, de exemplu, ritmul în care forţele ucrainene utilizează muniţiile cruciale pentru lansatorul mobil de rachete Himars, sau calendarul livrărilor de arme ori pregătirea oferită de Occident soldaţilor ucraineni.

Documentele scurse, potrivit NYT, conţin tabele cu viitoarele livrări de arme, date privind numărul de trupe şi batalioane, precum şi planuri militare. Unul dintre documentele publicate include un tabel cu o listă detaliind unităţile de trupe ucrainene, precum şi echipamentul şi instruirea acestora, cu calendare din ianuarie până în aprilie.

Documentele, postate pe Twitter şi Telegram, par autentice, potrivit experţilor, dar se presupune că unele dintre ele au fost modificate pentru a prezenta situaţia Rusiei într-o lumină mai favorabilă, în special prin minimizarea dimensiunii pierderilor suferite.

Astfel, unul dintre acestea relevă că Rusia ar fi pierdut între 16.000 şi 17.500 de soldaţi, în timp ce Ucraina ar fi pierdut 71.500 de soldaţi, notează publicaţia ucraineană Glavred, citând ziarul american.

Pentagonul estimează că Federaţia Rusă a suferit pierderi mult mai mari şi că aproximativ 200.000 de soldaţi din fiecare tabără au fost ucişi sau răniţi.

Aceste documente oferă de asemenea informaţii despre 12 brigăzi ucrainene în curs de formare, dintre care nouă ar fi antrenate şi aprovizionate de către SUA şi aliaţii din NATO.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?