Prima pagină » Alertă majoră în Marea Neagră, Garda de Coastă a intrat în acțiune la prima oră

Alertă majoră în Marea Neagră, Garda de Coastă a intrat în acțiune la prima oră

by A. Ionut
0 comment

Marina militară împreună cu Garda de Coastă au simulat interceptarea unui vas comercial cu pasageri clandestini care voiau să ajungă ilegal în România. S-a activat urgent planul de intervenție care implică medici, polițiști de frontieră, militari și ofițeri de informații.

La prima oră a dimineții mai multe nave militare au ieșit în largul mării împreună cu echipajele de intervenție ale Gărzii de Coastă. Scenariul prevedea ca una din navele de luptă să joace rolul unui vas comercial pe care s-au strecurat mai mulți pasageri clandestini care voiau să ajungă în portul Constanța.

În cadrul exercițiului, nava comercială a fost încetinită de echipajul de intervenție al poliției de frontieră, iar echipa de control care a urcat la bord a făcut primul control. Apoi toate persoanele au fost puse la pâmânt și percheziționate atent.

Marea Neagră a fost decretată zonă de risc la scurt timp după ce agenția europeană FRONTEX a închis ruta de migrație din Marea Mediterană către Italia și Grecia. Astfel de exerciții vor fi tot mai des efectuate de autoritățile românești.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?