Prima pagină » Bode: Nu ne-am înțeles la structura Guvernului, lucrăm la programul de guvernare

Bode: Nu ne-am înțeles la structura Guvernului, lucrăm la programul de guvernare

Lucian Bode a anunțat ultimele noutăți de la negocierile pentru rotativă

by B. R.
0 comment

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat că membrii coaliției nu au reușit să ajungă la o concluzie finală în ceea ce privește structura Guvernului. Până atunci, specialiștii partidelor lucrează la programul de guvernare. Bode este convins că lucrurile se vor clarifica luni sau marți. 

“Am discutat foarte mult despre programul de guvernare și am decis ca azi echipele tehnice să se întrunească. La această oră echipele tehnice lucrează. Din partea PNL coordonator e primvicepreședintele Flutur. Sperăm ca la începutul săptămânii viitoare să fie definitivat noul program de guvernare care, de altfel, e actualul program updatat, ținând cont că vorbim de încorsetarea pentru 2023”, a declarat Lucian Bode.  

Ministrul de Interne a vorbit și despre variantele de formare a Guvernului care sunt acum pe masa coaliției: ”Dacă există dorința din partea unuia dintre parteneri, PSD, să schimbăm protocolul, am solicitat două lucruri: reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero. În varianta în care PSD a propus ieri schimbarea protocolului, prin menținerea ministerului Transporturilor în responsabilitatea PSD, atunci propunerea noastră a fost să reducem numărul de ministere la maximum 18 și să rediscutăm toate portofoliile astfel încât la începutul săptămânii viitoare să avem definitivată structura guvernului pentru a echipa această structură cu oameni, nominalizând componența guvernului. Dacă rămânem la 18 ministere, UDMR va avea 2 și vicepremier, PNL va avea 8 ministere, vicepremier și secretar general, PSD va avea 8 ministere, premier, vicepremier și cancelar guvern. Dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată și de PSD și PNL, stau la masă. Dacă nu, e decizia domniilor lor”.

Lucian Bode a mai spus că, cel mai probabil, la începutul săptămânii vitoare se va ajunge la o înțelegere în coaliție pentru structura guvernului.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?