Prima pagină » CAPITALĂ | Sisteme de semnalizare cu camere video și senzori electronici vor fi montate în Pasajul Unirii

CAPITALĂ | Sisteme de semnalizare cu camere video și senzori electronici vor fi montate în Pasajul Unirii

Pasajul Unirii devine o fortăreaţă, după accidentele grave din ultimele luni. Tunelul va fi semnalizat cu cel mai complex sistem din țară.

by A. Ionut
0 comment

Porţile inteligente vor fi dotate cu senzori şi camere video, iar șoferii care conduc camioane sau mașini înalte vor fi avertizaţi să nu intre în pasaj. Autorităţile spun că cei care nu vor lua în seamă atenţionările vor merge mai departe pe riscul lor şi se vor bloca în a patra poartă construită din metal dur.

Un sistem unic în ţară ar trebui să stea în calea tragediilor în Pasajul Unirii. La intrarea în pasaj vor fi 3 porţi de presemnalizare cu o înălţime de peste 4 metri. Vor avea lanţuri atârnate deasupra şoselei şi vor scoate zgomot atunci când trec maşini mult prea înalte. Porţile vor avea camere video şi vor fi dotate cu senzori electronici. Deasupra vor fi panouri electronice pe care va fi afişat numărul de înmatriculare al vehiculului care depăşeşte înălţimea.

Dacă totuşi şoferii ignoră aceste avertismente vor ajunge la cea de-a patra poartă.

Emil Gâtej, specialist trafic rutier: Dacă această poartă de oprire a accesului este dintr-un metal dur ea poate să devină periculoasă aşa cum am văzut, din păcate, şi în celebrul accident care a implicat un autocar. Este responsabilitatea șoferului, este responsabilitatea factorului uman să se păzească de acest lucru.

Două benzi de circulaţie ale Pasajului Unirii sunt blocate acum pentru lucrări

Traficul în zonă s-a aglomerat rapid.

Şoferii speră ca noul sistem să fie eficient şi să nu se mai repete o tragedie precum cea de la finalul anului trecut când un limitator de înălţime s-a prăbuşit peste un autocar cu turişti. Un om a murit şi alţi 20 au fost răniţi.

Emil Gâtej, specialist trafic rutier: Dacă vorbim de șoferi ignoranţi, șoferi care cred că lor nu li se poate întâmpla nimic, aceste sisteme nu au niciun fel de efect pentru că el se va gândi: lasă că și-au lăsat ei o marjă.

Sistemul inteligent de semnalizare a costat 4 milioane de lei. Va fi gata la finalul lunii.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?