Prima pagină » Alertă de inundații pe Prut! Râul a ieșit din matcă cu jumătate de metru

Alertă de inundații pe Prut! Râul a ieșit din matcă cu jumătate de metru

by B. R.
0 comment

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că, în continuare, există risc de inundații pe râul Prut și au transformat codul portocaliu în galben, care este valabil până mâine, la ora 10:00. Fenomenele prognozate sunt „creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu menținerea nivelurilor peste cotele de apărare”. 

Râul Prut a atins cota de atenţie la Oroftiana şi Rădăuţi Prut, a informat, marţi dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani. 

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, la ora 9.00 la intrarea în ţară, Prutul măsura 405 centimetri, cu 35 de centimetri peste cota de atenţie, iar tendinţa este de scădere. În acelaşi timp, la Rădăuţi Prut cotele apelor au ajuns la 337 de centimetri, cu 47 de centimetri peste cota de atenţie, iar tendinţa este de creştere.

„La acest nivel, gospodăriile şi casele din zonă nu sunt în pericol de a fi inundate. Apa a acoperit doar zonele joase din lunca Prutului”, au transmis oficialii ISU Botoşani.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?