Prima pagină » Ciucă: România va deveni cel mai mare producător de gaz din UE

Ciucă: România va deveni cel mai mare producător de gaz din UE

by B. R.
0 comment

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat azi că Romgaz și OMV-Petrom vor dezvolta Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre. Ciucă este sigur că, atunci când lucrările vor fi complete, producția de gaze a țării noastre se va dubla și așa vom deveni cel mai mare producător din Uniunea Europeană.

“Acest proiect este rodul muncii guvernării liberale și a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Enumăr doar câteva dintre cele mai importante momente care ne-au adus aici: abrogarea la finalul anului 2019 a OUG 114/2018, care amânase cu patru ani exploatarea gazelor și preluarea de către Romgaz a participației Exxon Mobil la perimetrul Neptun Deep, în mai 2022. Tot în mai 2022, a fost modificată legea off-shore, care a permis extracția gazelor din Marea Neagră. Chiar în această lună, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podișor, prin care gazul va fi adus în sistemul național de transport”, a scris președintele PNL pe pagina lui de Facebook.

Ciucă spune că România nu va câștiga doar independență energetică: “Prin deschiderea exploatării, bugetul de stat câștigă din redevențe, din impozitul pe venitul suplimentar, din impozitul pe profit al companiilor și prin numărul de locuri de muncă create, care vor genera impozite. Mult mai important este faptul că România va deveni independentă energetic, iar ca exportator net de gaze naturale, vom asigura securitatea energetică în regiune”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?