Prima pagină » DGASPC Ilfov, control de urgență în cazul bătrânilor torturați în căminele din Ilfov

DGASPC Ilfov, control de urgență în cazul bătrânilor torturați în căminele din Ilfov

Hubert Thuma: Nu voi tolera ca vârstnicii să fie tratați cu indiferență și cruzime

by B. R.
0 comment
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a reacționat ferm, miercuri, în cazul mega anchetei DIICOT privind bătrânii torturați în azilele din județul Ilfov.  Acesta spune că este indignat de cazul vârstnicilor maltrataţi și umiliți. În plus, Hubert Thuma a cerut de urgenţă un control la DGASPC Ilfov, după ce în trei azile din Ilfov au fost găsite persoane torturate. Acesta spune că așteaptă „măsuri prompte și eficiente pentru a ne asigura că astfel de situații să nu se mai repete niciodată”. 
 
„Condamn cu fermitate abuzul şi neglijenţa în serviciu, în orice situaţie, în orice instituţie. Sunt indignat în urma informaţiilor apărute în presă, după ancheta desfăşurată la azilul din judeţul Ilfov! Am intervenit ferm în această situaţie”, scrie pe Facebook Hubert Thuma.

Acesta a precizează că a solicitat efectuarea de urgenţă a unui control la DGASPC Ilfov.

„Este datoria noastră, ca societate, să protejăm vieţile şi sănătatea celor vulnerabili, iar cei responsabili de a verifica respectarea condiţiilor legale trebuie să acţioneze cu fermitate şi să sancţioneze orice abatere care pune în pericol viaţa acestor persoane. Nu voi tolera ca cei mai în vârstă să fie trataţi cu indiferenţă şi cruzime. Solicit să se ia măsuri prompte şi eficiente pentru a ne asigura că astfel de situaţii să nu se mai repete niciodată! Aşa cum am susţinut mereu, bunicii noştri merită respect, compasiune şi siguranţă, iar eu voi face tot ceea ce îmi stă în putere ca ei să beneficieze de toate acestea”; încheie Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

24 de persoane au fost reţinute şi două au primit control judiciar după ce a ieşit la iveală cum aproximativ 100 de vârstnici erau ţinuţi în condiţii inimaginabile, flămânzi şi fără îngrijire medicală, de două grupuri infracţionale.

În urma unei operaţiuni de amploarea a Poliţiei şi a procurorilor DIICOT, în trei azile din Ilfov au fost găsite persoane supuse unor rele tratamente. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?