Prima pagină » FOTO | Tensiuni extreme peste Prut, omul lui Putin a încercat să intre în Moldova. Haos total pe străzi pentru 10 mii de dolari

FOTO | Tensiuni extreme peste Prut, omul lui Putin a încercat să intre în Moldova. Haos total pe străzi pentru 10 mii de dolari

by B. R.
0 comment

Un mercenar Wagner a încercat să intre în Republica Moldova. Poliția de pe Prut susține că a dejucat un plan rusesc de destabilizare a țării, înainte de protest.   

Omul lui Putin ar fi încercat să ajungă săptămâna aceasta în Republica Moldova, chiar înainte de protestul uriaș de astăzi. El a fost depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar polițiștii de frontieră l-au oprit la timp.

Totul vine în contextul în care astăzi sunt anunțate proteste uriașe la Chișinău, iar în ultima vreme, atât autoritățile din Moldova, cât și serviciile americane de informații au avertizat că există planuri ale Moscovei de a destabiliza țara.

Autoritățile au anunțat că 182 de străini și 46 de mijloace de transport care au vrut să intre în Republica Moldova au fost respinși la frontieră doar în ultima săptămână.

„Atragem atenţia că măsurile întreprinse, bazându-se pe analiza de risc şi a informaţiilor obţinute în comun cu autorităţile naţionale, inclusiv prin schimbul de informaţii cu partenerii internaţionali, a permis depistarea în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internaţional Chişinău, a unui cetăţean care a fost identificat ca şi un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federaţia Rusă (Wagner). Cetăţeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire”, a comunicat Poliţia de Frontieră, care a făcut publice şi o serie de fotografii.

Șeful Poliției Naționale a anunțat destructurarea unei operațiuni de destabilizare a Republicii Moldova

În eventualele acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova sunt implicate serviciile specializate din Federația Rusă, susțin autoritățile. Diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri, de la 5 până la 10 persoane. Aceștia ar fi trebui să provoace forțele de ordine și să formeze coridoare pentru a crea haos pe străzi, pentru suma de 10 mii de dolari fiecare.

Diversioniștii erau racolați din rândul persoanelor cu antecedente penale și din rândul sportivilor și se bazau pe „anumite forțe de opoziție din R. Moldova care vor asigura în caz de necesitate avocați și suport”, mai spune șeful Poliției Naționale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?