Prima pagină » Gabriel Andronache (PNL): Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiţie de existenţă a infracţiunii de abuz în serviciu. Vom modifica forma proiectului de lege

Gabriel Andronache (PNL): Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiţie de existenţă a infracţiunii de abuz în serviciu. Vom modifica forma proiectului de lege

by Maria I.
0 comment
Gabriel Andronache (PNL): Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiţie de existenţă a infracţiunii de abuz în serviciu. Vom modifica forma proiectului de lege

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache anunţă joi că la Camera Deputatilor, vor modifica forma Proiectului de lege privind modificarea şi completarea Codului Penal şi de Procedură Penală, adoptată de prima cameră sesizată, prin stabilirea pragului valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu la valoarea de 9000 de lei. Deputatul jurist precizează că necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiţie de existenţă a infracţiunii de abuz în serviciu, scrie news.ro.

”Partidul Naţional Liberal susţine propunerea Ministerului Justiţiei de diminuare a pragului valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu la valoarea de 9000 de lei. La Camera Deputatilor, vom modifica forma Proiectului de lege privind modificarea şi completarea Codului Penal şi de Procedură Penală, adoptată de prima cameră sesizată. În acest sens am elaborat un amendament care va fi înregistrat imediat ce Camera Deputaţilor va fi sesizată spre dezbatere cu această propunere legislativă”, declară Andronache.

Gabriel Andronache precizează că ”necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiţie de existenţă a infracţiunii de abuz în serviciu”.

”Deciziile CCR au caracter obligatoriu. În cadrul procedurii legislative din Camera Deputaţilor, vom solicita consultarea reprezentanţilor autorităţii judecătoreşti asupra modului în care condiţiile stabilite în decizia CCR din 2017 pot fi împlinite prin norma modificatoare”, precizează liberalul.

Liderul PNL premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri seară susţinerea liberalilor pentru pragul de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu propus de Ministerul Justiţiei, precizând că liderul deputaîilor PNL Gabriel Andronache a fost mandatat să susţină acest amendament la Cameră. Un anunţ similar a fost făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?