Prima pagină » Primarul din comuna în care a căzut drona cere ajutor pentru mutarea oamenilor: “Nu știi dacă te mai trezești dimineața”

Primarul din comuna în care a căzut drona cere ajutor pentru mutarea oamenilor: “Nu știi dacă te mai trezești dimineața”

by B. R.
0 comment

Primarul localității în care a căzut drona rusească vrea ca oamenii din zonă să fie mutați. Edilul a discutat cu ministrul Apărării ca oamenii să fie duși în alte zone și să primească mâncare și cazare din partea statului. Localitatea Plauru se află la mai puțin de 300 de metri de portul Izmail care a fost bombardat în mai multe rânduri în ultimele zile.

“În timpul întâlnirii cu ministrul Apărării am luat în calcul inclusiv posibilitatea strămutării benevole. Rămâne ca eu să iau legătura cu localnicii, iar celor care doresc să fie strămutaţi benevol să li se asigure aceleaşi condiţii ca şi celor din Ucraina, cazare şi mâncare. Consider că aceeaşi tensiune cauzată de război o au şi locuitorii din satul Plauru”, a spus primarul Tudor Cernega pentru Agerpres. Pe lângă pericolul bombelor lansate de ruși, pescarii din zonă nu pot să mai prindă pește din cauza navelor care trec pe brațul Chilia. “Navele au intrat în spaţiul românesc al Dunării, nu mai ai loc unde să arunci plasele, iar statul român şi-a luat mâna de pe noi”, a mai spus primarul.

Marcel Niţă, unul dintre tulcenii din Plauru care au văzut aparatul de zbor atunci când a ajuns pe malul românesc al Dunării, a declarat că nu se mai teme de atacurile ruseşti. “Prima dată când a bubuit, mi s-a speriat fata cea mare, dar acum nu se mai sperie. Iese şi ea şi se uită. Nu aş pleca din sat. De ce să plec? Ei au treaba lor, acolo. Deocamdată, stăm pe locurile noastre. Sunt săracii şi mai rău. Am neamuri în Odessa şi mi-au trimis fotografii când i-au bombardat. Alaltăseară, când a bubuit, mi-a căzut un geam de la balcon. S-a spart în trei bucăţi”, a mai spus Marcel Niţă.

Sunt însă oameni care nu mai dorm de frică. “Cum să nu ne fie teamă? Când te culci, te gândeşti dacă dimineaţa te mai trezeşti. În rest, ce-o da Domnul! (…) Nu m-aş muta din sat, pentru că sunt nişte mincinoşi. În 2010 (an în care cotele mari ale Dunării au dus la inundarea caselor din comuna Ceatalchioi – n.r.), am rămas fără două corpuri de casă, am şi acum actele de proprietate şi proiectele, am făcut apoi alte proiecte, am dat alţi bani şi nu mi-au dat niciun leu. Şi ne-au minţit că primul despăgubit va fi soţul meu. Am avut asigurare şi nici măcar 50% nu mi-au dat despăgubiri”, a povestit pentru Digi24 o femeie din satul Ceatalchioi

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?