Prima pagină » ORADEA I Un barbat și fiul său au fost salvaţi de pompieri după ce apartamentul în care dormeau a fost inundat cu fum. Tatăl le spusese polițiștilor că nu mai era nimeni în casă

ORADEA I Un barbat și fiul său au fost salvaţi de pompieri după ce apartamentul în care dormeau a fost inundat cu fum. Tatăl le spusese polițiștilor că nu mai era nimeni în casă

by Maria I.
0 comment
ORADEA I Un barbat și fiul său, au fost salvaţi de pompieri după ce apartamentul în care dormeau a fost inundat cu fum. Tatăl le spusese polițiștilor că nu mai era nimeni în casă

Un tată şi fiul său de 9 ani, din Oradea, au fost salvaţi, în noaptea de luni spre marți, de pompieri după ce apartamentul în care se aflau a fost inundat cu fum din cauza aragazului lăsat nesupravegheat. Bărbatul a fost trezit de către pompieri, cărora le-a spus că nu se mai alfă nimeni în locuință, însă salvatorii l-au găsit în camera alăturată și pe fiul acestuia.

Bărbatul  în vârstă de 45 ani a fost transportat la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Oradea, iar copilul a fost preluat de mama sa, sosită între timp la locul incidentului.

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul 4 al unui bloc de locuinţe de pe strada Balogh Istvan din municipiul Oradea, potrivit ISU Bihor.

La fața locului au ajuns trei echipaje de pompieri militari, care au stins focul în aproximativ două minute, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, precum şi echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 Oradea, cu ambulanţa SMURD a subunităţii.

Ajunşi la faţa locului, în aproximativ cinci minute de la primirea apelului, pompierii militari au bătut cu putere la uşa apartamentului din care ieşea fum, iar în momentul în care se pregăteau să pătrundă în interiorul acestuia cu ajutorul accesoriilor şi echipamentelor din dotare, proprietarul, trezit din somn de forţele de intervenţie, a deschis uşa locuinţei, care era complet inundată cu fum. Pompierii militari l-au evacuat pe bărbat din apartament şi au intrat rapid în locuinţă, căutând eventuale victime, deşi bărbatul le spusese că nu se mai află nimeni în apartament. Salvatorii l-au găsit, în câteva clipe, pe fiul proprietarului, care dormea într-una dintre încăperile pline cu fum, şi l-au scos urgent din locuinţă, salvându-i viaţa. Atât copilul, cât şi tatăl acestuia, au fost preluaţi şi evaluaţi de pompierii paramedici, aflaţi la locul intervenţiei, ulterior neimpunându-se transportul băiatului la spital”, conform ISU Bihor.

Pompierii au stins rapid incendiul, care se manifesta la o oală cu mâncare şi la aragazul lăsat în funcţiune, nesupravegheat.

Autoritățile au adăugat faptul că ”Din fericire, evenimentul, generat de un aragaz pus în funcţiune şi lăsat nesupravegheat, s-a soldat doar cu arderea vasului lăsat pe foc şi a unei părţi din aragaz, însă, doar câteva minute au făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte în cazul copilului şi tatălui acestuia, care dormeau în locuinţa inundată cu fum”.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?