Prima pagină » Premiera: radar anuntat de catre un mecanic de locomotiva

Premiera: radar anuntat de catre un mecanic de locomotiva

Un mecanic de locomotivă din România a decis să "ajute" automobiliștii prin anunțarea prezenței unui echipaj de poliție cu radar rutier, utilizând stația de emisie-recepție.

by A. Ionut
0 comment

Fotografia mecanicului cu echipajul de poliție a fost postată pe un grup de Facebook dedicat evenimentelor rutiere și a devenit virală, strângând zeci de comentarii amuzante. Modul în care informația a ajuns la automobiliști este încă neclar, însă unele publicații menționează utilizarea canalului 22, destinat comunicării cetățenilor (Citizen Broadcasting).

Este vorba de o fotografie făcută dintr-o locomotivă, cel mai probabil de mecanic, cu un echipaj de poliție rutieră, care-i trăgea pe dreapta pe șoferi: „Radar intrare Rovinari!!“, este comentariul atașat fotografiei.

„La cât de repede merg trenurile, au timp sa își facă și selfie cu radarul, se plictisesc oamenii“, a spus Emilian.

„Dar nașul, nașul… este?“, a spus un alt membru al grupului.

„Mulțumim, colegul. Linii libere să ai!“, a continuat un utilizator.

„Dacă ar vedea vreun neamț postarea, i-ar lua două ore să înțeleagă!“, a comentat un alt internaut.

Canalul 22 al cetățenilor este frecvența de 22 MHz, disponibilă pentru oricine dorește să comunice în trafic prin intermediul unei stații de emisie-recepție cu putere maximă de 4W. Aceasta este singura frecvență disponibilă pentru public, în timp ce serviciile publice, poliția, stațiile CFR, stațiile de salvare, etc. folosesc alte frecvențe. Probabil, acestea pot accesa canalul CB 22, explicând astfel cum mecanicul a intrat pe această bandă. Utilizarea canalului 22 nu necesită obținerea unei licențe de utilizare a frecvențelor radio și permite comunicarea în “banda civică”.

Este interesant să notăm că o astfel de acțiune nu este în mod normal așteptată de la un mecanic de locomotivă, însă acest lucru a devenit posibil datorită accesibilității canalului 22 pentru public. În mod clar, acest incident a stârnit amuzament și a adus un pic de umor în viața cotidiană a automobiliștilor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?